"Gezonde werknemers

gezond bedrijf"

De Engelse term ‘human resources’ zegt perfect wat werknemers zijn voor een onderneming.

Ze zijn de rijkdom van je bedrijf, het meest waardevolle kapitaal dat je in huis hebt.

Tenminste, als ze gezond zijn.

Hier vind je 5 voordelen van gezond personeel.


  1. Werknemers die fysiek en mentaal fit zijn, kun je optimaal inzetten in je bedrijf. Ze melden zich zelden ziek en riskeren minder langdurige arbeidsongeschiktheid. Dat zorgt voor continuïteit in je onderneming en voor je klanten.
  2. Als je werknemers gezond zijn, is de kans groter dat ze zich ook gelukkig voelen. Ze zijn dan minder geneigd om op zoek te gaan naar een andere job.
  3. Bovendien straalt hun werkvreugde af op je klanten, die het fijn vinden om met enthousiaste en geëngageerde mensen samen te werken.
  4. Een ‘gezond’ bedrijf is ook goed voor je imago. Je onderneming wordt een aantrekkelijke partij voor werkzoekend talent en dat is in de huidige ‘war for talent’ geen overbodige luxe.
  5. Uit onderzoek blijkt ziekteverzuim maar liefst 2,6% uit te maken van de totale loonkosten. Er is dan ook een niet onbelangrijk financieel voordeel verbonden aan gezond personeel: fitte werknemers kosten je minder – want minder ziekteverzuim – en zijn productiever.

Where, Who & When


Fit2Work kan zowel op de werkvloer doorgaan als in een externe sportruimte of in buitenlucht. In samenspraak kunnen er workouts op maat opgesteld worden voor je werknemers, cardio - Hiit sessies, trainingschema's om een gezamenlijk doel na te streven...

Sluit elke maand goed af, start een nieuwe week actief op of stoom jullie klaar om als bedrijf deel te nemen aan een sportief event!

Door training in smallgroup en op maat kan elke werknemer hiervan gebruik maken ongeacht de sportieve achtergrond.

Zet je bedrijf in de kijker


Stoom je werknemers klaar voor een sportief event en zet je bedrijf hierdoor extra in de kijker. Samen trainen voor de 20km van Brussel? Als bedrijf deelnemen aan de Airgames? Een fietsevent, start2run, ... er zijn heel wat mogelijkheden om jezelf als gezond bedrijf te promoten.

Win/Win!

Gezonde, actieve werknemers die gemotiveerd zijn op de werkvloer en extra publiciteit tijdens een sportief event.